vineri, 23 septembrie 2016

Rezoluțiune vs. reziliere în materie sufletească

Un jurist este foarte sensibil la concepte. El știe că părăsitul este un act unilateral. El știe că asupra aceluia părăsit planează o prezumție puternică de culpă. El știe că în cazul acesta intervenția unei instanțe care să tranșeze chestiunea este imposibilă.
ar fi atât de simplu ca vinovăția celui părăsit să se decidă în numele legii și să devină definitivă, irevocabilă și poate să se bucure de autoritate de lucru judecat. Ca poate, data viitoare, părăsitul să nu repete aceleași greșeli și să nu fie supus aceluiași pericol de a fi abandonat fără dreptul de a remedia iremediabilul.

Un jurist știe că dezvoltarea unilaterală a unei vieți duce la dezechilibre semnificative și că așteptările legate de anumite contraprestații ale destinului sunt neserios de mari.

Un jurist știe că orice ruptură intempestivă provoacă daune mari și că restabilirea situației anterioare este de cele mai multe ori iluzorie. Între timp sufletul tău fusese uzucapat prin posesie îndelungată, de bună credință, zice el.

Cu luciditatea mea caracteristică, trebuie să recunosc, și de această dată, că e cazul să mă ridic, să mă iert pentru cea mai mare culpă, să fac caiete profesionale, să învăț proceduri, să lupt pentru calmul și echilibrul meu care par departe. cât de departe. (ești).

Dragă domnișoară avocat S., înțelege că povestea s-a scris atât și așa și nu mai e nevoie de nicio asistență și reprezentare în vederea succesului cauzei. Că poate nu e vina nimănui, ci a ciocnirii într-un anumit timp și spațiu. Că în adâncul sufletului îi dorești binele. Că îl consideri o ființă cu adevărat generoasă și care a reușit să-ți aducă momente de fericire autentică a căror cuantificare nu s-a făcut poate niciodată.

Lasă egoismul existenței tale de prințesă răsfățată. Fii cu adevărat matură și lucidă. Eliberează-te. Rupe cu efect retroactiv lanțul și destinde-te cu efecte pentru viitor.

Poate vei face mai bine. Poate contextul va fi mai potrivit. Poate vei da examene și însoțită. Poate vei sparge și tu niște ziduri și vei oferi mai mult. Poate va fi bine.

https://www.youtube.com/watch?v=BAMZYpZi_M4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu